Undulatsiden  
  23. Februar 2024  
 
Jacob's Ur
Navigation
Forside
Artikler
Nyhedskategorier
Downloads
FAQ
Brugernes ord
Kontakt siden
Event Kalendar
Søg
Gæstebog
Kontakt
Opret en Annonce
Annonce
Vores undulater
Biografen
Månedens Film
Undulatparadiset
Udstillinger
Pokalvindere
BILLEDARKIVER
DM 2008
DM 2008 - Bedømmelsen
DM 2008 - De 28 Bedste
DM 2008 - Bedste Junior
DM 2008 - Varietetsvindere
DM 2008 - Lidt af hvert
DM 2008 - Festen
Resultatsliste
Derby & Ungskue
Derby & Ungskue 2005
Derby & Ungskue 2006
Derby & Ungskue 2007
Derby & Ungskue 2008
Derby & Ungskue 2009
Derby & Ungskue 2010
Derby & Ungskue 2011

Østmesterskabet
Østmesterskabet 2005
Østmesterskabet 2006
Østmesterskabet 2007
Østmesterskabet 2008
Østmesterskabet 2009
Østmesterskabet 2010
Østmesterskabet 2011

DM. Landsskue
DM. Landsskue 2005
DM. Landsskue 2006
DM. Landsskue 2007
DM. Landsskue 2008
DM. Landsskue 2009
DM. Landsskue 2010
DM. Landsskue 2011

Kreds 1 Jule Show
Kreds 1 Juleshow 2005
Kreds 1 Juleshow 2006
Kreds 1 Juleshow 2007
Kreds 1 Juleshow 2008

Jyske Udstillinger
Nordjysk Open 2008
Vores Præmiefugle
Varietetshistorik
Varieteter
Arv & genetik
Varietetsbilleder
Opdræt
Foder og tilskud
Egen Frøblanding
Foder/Råd I
Foder/Råd II
Fodring m.v.
Fodring af stuefugle
Sygdomme
Security System 1.8.6 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
9874 forsøg, blokeret
Dansk Derby & Ungfugleshow 2008
Images: bis_av_derby08_bd.JPG

Dansk Derby & Ungfugleshow 2008.


Referat: © Susanne Kjeldsen.

Det største Derby og Ungfugleshow nogensinde!

Et storslået Show er afsluttet på Mørkhøj Skole … 

Lørdag den 24. maj 2008 oprandt dagen, som jeg tror mange har set frem til. Dansk derby & ungfugleshow skulle løbe af stablen.
 

Allerede kl. 7.30 var der stor aktivitet. Mange var allerede begyndt at komme med deres fugle, og mange var hjælpsomme med at få alt gjort klar til udstillingen. For mig, som kommer uden fugle, var det en dejlig oplevelse at se den megen aktivitet. Der var stor hjælpsomhed fra mange til at få fuglene på plads og få morgenmaden gjort klar. 
 

Skuet slog alle rekorder med hensyn til tilmeldte fugle. Det var en fornøjelse. Der var også opdrættere med fra Jylland – godt gået. Det var også rart at se den hjælpsomhed til at få tvivlsspørgsmål afklaret: - Var dette en hun eller en han? Hvilken varietet skal denne fugl nu udstilles under? Det er dejligt at se, at man kan hjælpe hinanden selv i en konkurrencesituation. Bliv ved med det! Det er den måde vi andre lærer, og får mere viden. Det er godt, at man kan bruge hinandens viden, så man kan få bedømt sine fugle, og ikke se dem udgå på grund af forkert placering – det er jo ikke derfor man kommer med sine fugle.
 

Morgenmaden var som sædvanlig overdådig og rigelig. Selv det, som lige var glemt at købe, var der nogle, der villigt hentede. Der var i det hele taget et rigtigt godt humør og en god stemning.
 

Selve skuet var også godt forberedt. Et program og ikke mindst en god seddel, hvor der var uddybet slagets gang og hvilke varieteter, der hører under hvilke gruppenumre. Godt gået! Sådan en seddel har jeg som er ny i trøjen tit manglet ved tidligere shows. Det gjorde det en hel del nemmere at overskue og følge med.

Images: jonas_nielson_dommer.JPG

Jonas Nielson på en hård opgave. Foto: Copyright © Eddy og Berit Dyrkjær.

Dommeren fra det svenske, Jonas Nielson, gjorde også sit til, at det blev en god og fair bedømmelse – set med mine øjne, som ikke er de mest øvede. Der var drøn på, fordi der var så mange fugle med. Jeg ville nu gerne have haft flere kommentarer undervejs generelt på udstillinger fra en dommers side, så man kan lærer hvorfor den eller den fugl vinder eller kommer længere ned i rækken. Men det er jo også lidt forståeligt, at dommeren har svært ved at nå det – han var virkelig på arbejde. Lars var nu god til en gang i mellem at komme med nogle af disse kommentarer – tak for det!
 

Det var også rigtig godt, at man gjorde en pause i bedømmelsen, og lagde en frokostpause ind. Det er med til, at man kan få hvilet ørene, øjnene og hjernen lidt, så man igen kan få det fulde udbytte af konkurrencen. Frokosten var som sædvanlig god. Dejligt smørrebrød og nok til alle – tak for det!
 

Selve konkurrencen blev så færdiggjort efter frokosten og præmierne blev uddelt. Her prøvede man noget nyt med direkte præmieoverrækkelse. Det er dejligt at se, at man tør afprøve noget nyt en gang i mellem. Også selvom det måske ikke altid virker efter hensigten. Jeg synes, at det var lidt svært at overskue, men jeg er jo heller ikke opdrætter med stor viden. Men bliv ved med at prøve noget nyt. Det er forfriskende, og somme tider er det jo ved at prøve forskellige ting, at man finder en rigtig god metode, så bliv ved med det!
 

Vinderne af de forskellige præmier mv. er som følger:
 


De 7 bedste vindere i 4 klasser:

Derby: "Bedste Voksne Hanner og Hunner" – Ungfugleshow: "Bedste Unge Hanner og Hunner":

Partnerskabet Bent Andreasen og Lars Voss – Partnerskabet Jesper og Peer Jørgensen -
Jens Otto Sørensen – Partnerskabet Eddy og Berit Dyrkjær –
Partnerskabet Betty og Svend-Aage Knudsen - Doris Jacobsen -

Partnerskabet
Jørgen og Isabella Larsen.

Images: derbybedste.JPG
 

Varietetsvindere:

Partnerskabet Bent Andreasen og Lars Voss – Partnerskabet Jesper og Peer Jørgensen –
Jens Otto Sørensen - Partnerskabet Eddy & Berit Dyrkjær –
Partnerskabet Betty og Svend-Aage Knudsen - Doris Jacobsen - Jens Wortmann -
Partnerskabet Jørgen og Isabella Larsen - Henning Jacobsen – Palle Tornerup.


Images: varitetspokaler derby.JPG


Endnu engang kunne vi glæde os over de stolte vindere - partnerskabet AV - alias Lars Voss og Bent Andreasen, som vandt ”Best In Show” - denne gang med en voksen Han af varieteten Spangle, en utrolig smuk fugl. Vi ønsker partnerskabet tillykke, også med de øvrige flotte resultater!

Images: av_pokaler_bd.JPG  Images: bis_av_derby08_bd2.JPG

Til venstre: De glade vindere Lars Voss og Bent Andreasen. Til højre: Vinderfuglen - BIS - en meget smuk spangle, som ejes af partnerskabet AV - alias Lars Voss og Bent Andreasen. Fotos: Copyright © Eddy og Berit Dyrkjær.

Bedste ungfugl var en Grågrøn Han, som ejes af partnerskabet Jesper og Peer Sørensen (JPJ07) fra Jylland. Vi ønsker partnerskabet tillykke med alle de flotte resultater!

Tillykke til alle de glade vindere med resultaterne! Også tillykke til alle I andre! 

Som noget nyt har man lavet en evighedsliste i forbindelse med point ungskue.
 

Se resultatlisterne her: LINK!!! 

Efter en god, lang konkurrence var det dejligt med en kop kaffe og en masse snak, hygge og et godt lotteri. Det sætter kolorit på tilværelsen. Det eneste minus var, at alle var så kaffetørstige, at hjælpsomheden med at stille fugle på plads, var lidt lille. Ja, det var en lang dag - og for dem, som kommer langvejs fra, er det en ekstra lang dag. Men ved fælles hjælp og anstrengelser kan vi nok en anden gang være mere opmærksomme på dette også. Oprydning er lige så vigtig som klargøring. 

Alt i alt synes jeg, at det var en lærerig og positiv oplevelse at være med – selv for mig, som kun er støttemedlem.

Tak til alle, som gjorde dagen til en festlig, lærerig og rar oplevelse.  


© Susanne Kjeldsen
Medlem af DUK - Kreds 1
 


Dansk Derby & Ungfugleshow 2008.


Der var travlt lørdag d. 24-05-2008 om morgenen, der var indlevering af fugle til kreds 1-2 og 3 derby og ungfugle show fra kl. 7.30. Kasserer for kreds 2 Johnny Salling var allerede fra start fuldt beskæftiget med modtagelse af fugle og stadepenge. Bent Andreasen og Kjeld Jørgensen satte fuglene på reolerne og nogle af os andre, bar fugle til de reoler, hvor de skulle være.


Til det store morgenbord, var der 36 personer, som Eddy Dyrkjær, Bent Andeasen, Mogens Glud og Jette Voss havde arrangeret, dog manglede jordbærsyltetøj, men det var godt med en gammel dansk.


Udstillingen startede kl. 9.15, på hver stol lå et udstillingskatalog som Eddy Dyrkjær og Lars Voss havde stået for.


Udstillingens dommer var i år, en af Sveriges dygtige undulatopdrættere, Jonas Nielson.


Ved frembæring af fugle, ydede især Bent Larsen og Eddy Dyrkjær en fantastisk indsats.


Ved dommerbordet var der meget travlt, her gjorde udstillings sekretær Johnny Salling og Jørgen Larsen en stor indsats.


Den svenske dommer Jonas Nielson gjorde et super godt stykke arbejde med bedømmelsen af fuglene, der var vist intet der undgik hans opmærksomhed, knækkede halefjer, slagfjer, manglende spots, fældning, fleck og sidde stilling m.m. var der noget, blev det til en lavere placering. Godt arbejde Jonas Nielson, dog kunne vi godt have brugt lidt flere kommentarer.

 

Efter en halv times frokost med 3 stk. smørrebrød forsatte bedømmelsen.


Langt hen på eftermiddagen fandt dommer Jonas Nielson frem til Best in show. Det var en voksen lysegrøn spangle han, som ejes af partnerskabet AV. Bent og Lars. Tillykke, også med de øvrige resultater.


Bedste ungfugl var en grågrøn han som ejes af Jesper og Peer Jørgensen (JPJ07). De gjorde det, for mig at se, super godt, det var et flot team i havde med fra Jylland, tillykke med resultaterne.

Duks kasserer Sv-Aage Knudsen (BSK) og Jens Otto Sørensen (JOS17), havde ligeledes nogle dejlige fugle, med gode resultater.

Jeg har ikke glemt Doris Jacobsen (Doris) og Isabella og Jørgen Larsen (L15), samt Eddy og Berit Dyrkjær (Ed.Dy) og alle i andre. Vi var alle vindere, ved at få en god udstilling og dag til at fungere.

 

Efter bedømmelsen af alle varieteterne med overrækkelse af pokaler og påsætning af gruppevinder- og varietetskort var der kaffe. Til dette var der lotteri med blomster og gaver, som Mogens Glud havde sørget for. Stemningen var stadig høj da formanden Lars Voss takkede alle for en god udstilling.

 

NB. På et møde før udstillingen, blev undertegnede bedt om at skrive om denne.

 

Jens Wortmann (W1)

Formand for kreds 2.

Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Fantastisk! Fantastisk! 100% [4 Stemmer]
Rigtigt godt Rigtigt godt 0% [Ingen stemmer]
Godt Godt 0% [Ingen stemmer]
Hverken godt eller dårligt Hverken godt eller dårligt 0% [Ingen stemmer]
Dårligt Dårligt 0% [Ingen stemmer]
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 48
Ingen brugere online
Antal brugere: 314
Ikke aktiverede brugere:1953
Nyeste bruger: Gitte Jochumsen
 95,698,183 Unikke besøg
16295 Besøg pr. dag
Senest Online
Berit50 Uger
Greygrethegunnergerda135 Uger
Lonnie135 Uger
Jady156 Uger
Michelle156 Uger
Marley166 Uger
mohashim249 Uger
Larsen259 Uger
klyf276 Uger
vibe280 Uger
Fødselsdage i år
fødselsdag i dag
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

21/02/2021 16:20
Hej Mogens! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:18
Hej MANNA! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:17
Hej Lonnie! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:16
Hej Lisbeth1975! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:15
Hej Lauraaa! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

Brugernes ord
Hej
Det er til dato den flotteste hjemmeside jeg har set og alt er klart og tydeligt beskrevet, den vil jeg bestemt besøge ofte.
Tak for den.
Lisbeth
Nyeste artikler
Den Sortmaskede undulat
Recessiv: Sortmasket
Egen Frøblanding
DM 2008 - Bag Kameraet
DM 2008 - om Ed.Dy
Vejrudsigten
Bruger
michael rosendal
michael rosendal

Fra: Ikke angivet
Vores Undulat
Regler om Copyright
Chart-statistik
Reklamer
PHP-fusions-Tips


Kungelundens Dyreklinik


DUK-Undulatklubben


Didier Mervilde


Begivenheder
<< Februar 2024 >>
Ma Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Word - Undulatsider
Danmark England Tyskland Sverige Norge Holland Belgien Italien Slovakiet Switzerland USA Australien Japan Portugal Phillipinerne Syd Afrika W.B.O. Pakistan
Udlandske klubber

Kalenderlys
Copyright Undulatside © 2008-2021
www.undulatside.dk ejes og drives af Berit Dyrkjær.
Tekst og billeder, samt øvrigt indhold, må ikke gengives i form af offentlig fremvisning/udlån eller benyttes i
erhvervsmæssigt øjemed uden tilladelse hertil med ejernes skriftlige samtykke!
© Copyright: Berit Dyrkjær.


Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

95,698,183 Unikke besøg

Original DAJ Glass Theme by: Dustin Baccetti · Ported for PHP-Fusion v6 by: Fuzed Themes · Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth