Undulatsiden  
  19. Marts 2024  
 
Jacob's Ur
Navigation
Forside
Artikler
Nyhedskategorier
Downloads
FAQ
Brugernes ord
Kontakt siden
Event Kalendar
Søg
Gæstebog
Kontakt
Opret en Annonce
Annonce
Vores undulater
Biografen
Månedens Film
Undulatparadiset
Udstillinger
Pokalvindere
BILLEDARKIVER
DM 2008
DM 2008 - Bedømmelsen
DM 2008 - De 28 Bedste
DM 2008 - Bedste Junior
DM 2008 - Varietetsvindere
DM 2008 - Lidt af hvert
DM 2008 - Festen
Resultatsliste
Derby & Ungskue
Derby & Ungskue 2005
Derby & Ungskue 2006
Derby & Ungskue 2007
Derby & Ungskue 2008
Derby & Ungskue 2009
Derby & Ungskue 2010
Derby & Ungskue 2011

Østmesterskabet
Østmesterskabet 2005
Østmesterskabet 2006
Østmesterskabet 2007
Østmesterskabet 2008
Østmesterskabet 2009
Østmesterskabet 2010
Østmesterskabet 2011

DM. Landsskue
DM. Landsskue 2005
DM. Landsskue 2006
DM. Landsskue 2007
DM. Landsskue 2008
DM. Landsskue 2009
DM. Landsskue 2010
DM. Landsskue 2011

Kreds 1 Jule Show
Kreds 1 Juleshow 2005
Kreds 1 Juleshow 2006
Kreds 1 Juleshow 2007
Kreds 1 Juleshow 2008

Jyske Udstillinger
Nordjysk Open 2008
Vores Præmiefugle
Varietetshistorik
Varieteter
Arv & genetik
Varietetsbilleder
Opdræt
Foder og tilskud
Egen Frøblanding
Foder/Råd I
Foder/Råd II
Fodring m.v.
Fodring af stuefugle
Sygdomme
Security System 1.8.6 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
9912 forsøg, blokeret
E-Coli

e-coli


Skadelige bakterier i drikkevand

Det er oplagt, at dyr som hunde og katte, der holder sig rene omkring tarmåbningen ved at slikke sig, kan afgive tambakterier til drikkevandet. Det kan dreje sig om Colibakterier, der som oftest er ganske uskadelige og udgør en del af den normale tarmflora, hvor de blandt andet sørger for at tarmen er iltfri, så mange andre bakterier bukker under.

Der er dog eksempler på at farlige stammer, for eksempel E. coli O157, er dødelige for mennesker.

En anden gruppe af tarmbakterier, der er sygdomsfremkaldende i forskellig sværhedsgrad er Salmonella. Disse bakterier er karakteristiske ved, at de ikke blot lever i tarmen. De trænger ind i selve tarmvæggens celler, hvor de udskiller giftige affaldsprodukter, der medfører diarré og giver anledning til generelle forgiftningstilstande, der kan være dødelige.

Campylobacter er også tarmbakterier, der er sygdomsfremkaldende. De trives bedst og formerer sig i tarmen, men de kan overleve i og dermed overføres fra dyr til dyr med drikkevand.

Også miltbrandbakterier kan overføres med vand, der er forurenet med jord og støv. Heldigvis er Bacillus anthrasis, der giver de frygtede og dødsensfarlige tarminfektioner, der i engelsktalende lande kaldes anthrax, meget sjælden.

Legionella bakterier, der medfører infektioner med høj feber, overføres med lunkent vand.

Endelig skal bakteriegruppen Listeria nævnes. De forekommer blandt andet i tarmen på dyr og mennesker, men også frit i jord og vand. I større koncentrationer er de årsag til alvorlige sygdomstilfælde.

Der er også sygdomsfremkaldende smådyr fra drikkevand. Mest kendt er nok det lille encellede dyr Giardia lamblia, der er en tarmparasit, der afgives med afføring og spredes med vand. Den giver anledning til kraftig diarré. En anden gruppe af diarréfremkaldende encellede dyr, der kan spredes med drikkevand, er amøberne fra slægten Entamoeba.

De gavnlige bakterier
Under normale omstændigheder har vore kæledyr en bakterieflora i hele fordøjelsessystemet. Mange af disse bakterier vil ikke skade dyrene, nogle vil endda være gavnlige symbionter, der hjælper dyret med at spalte næringsstoffer, de ellers ikke ville kunne udnytte. Og colibakteriernes aktivitet er direkte forudsætningen for at værten får K-vitamin.

Fordøjelsessystemets mikroflora har endvidere den funktion, at de optager pladsen for eventuelt skadelige bakterier, der har svært ved at etablere sig på bekostning af de eksisterende bakterier. Det er et forhold, der betyder, at dyrene generelt er ret robuste under normale forhold.

Men dyr, der har været syge og er blevet behandlet med antibiotika, har ikke blot fået bekæmpet de sygdomsfremkaldende bakterier ved hjælp af medicinen. Også deres normale bakterieflora er nedkæmpet.

Det betyder, at dyret er ekstra udsat for at få en infektion lige efter en behandling med antibiotika, og at dets drikkevand skal skiftes ekstra omhyggeligt.

Antibiotika

forbruget holdes i de nordiske lande på et forholdsvis lavt niveau sammenlignet med det sydlige Europa og USA . Resistente bakterier eller bakterier der ændrer resistens er ikke et ukendt fænomen, heller ikke i Norden , problemet her er dog meget mindre.

Man har i de senere år rettet blikket mod landbruget som i sin higen efter produktionsfremme har brugt store mængder antibiotika/antibiotikalign. vækstfremmere, så  der er skabt problembakterier som Salmonella DT 104 og resistente E. coli

Der er ikke på DIH påvist bakterier med problemresistens , dog et tilfælde af Methicillinresistent Staph. aureus. Her er tale om en podning fra sår sendt fra et kystsygehus, pt havde erhvervet den i Australien.

Endvidere er der gjort et fund af en ciprofloxacillinresistent gonococ,denne også importeret .

Jeg har en vag forestilling om at antallet af E.  coli resistent for  Ampicillin,Sulfa,Trimethoprim   er steget de senere år , det må selvfølgelig komme an på en optælling ved lejlighed, som desværre er svær at finde i arbejdstiden.

Alle prøver med relevante fund afgives med resistensoplysning for bakterien. Dette betyder ikke at laboratoriet anbefaler brug af antibiotika i givne tilfælde.

Bakterier der i laboratoriet  findes sensitive for et antibiotika , er det måske ikke i organismen da det ikke er altid at et antibiotika trænger hen til infektionsstedet  ex. absces.

Prøvesvaret påføres S, for sensitiv der kan behandles med alm. dose. I ,for intermediær følsomhed, her kan behandles med alm. dose ved urinprøver, samt lokal virkende ex øjendråber. R , for resistens der kan ikke opnås effekt selv ved store doser.

Sensitiviteten for et stof kan angives på baggrund  af resistensbestemmelse udført ved resistenstabletter, eller en MIC som angiver den mindste inhibitationskoncentration, som er den konc. der       skal til for at slå bakterien ihjel, i praksis skal der en koncentration til som ligger 5 - 10 gange højere end MIC angiver. Klik på billede for stor forstørrelse (her MIC for Staph. aureus fundet i bloddyrkning)

En resistensbestemmelse er ikke ,som nogen vil have det  til, "bare at smøre lidt snot eller pus ud på en plade, også et par tabletter på"  det er selvfølgelig ikke noget du kunne finde på, men det er desværre noget der udføres  af læger på nogle kystsygehuse. For at at kunne bruge en resistensbestemmelse skal man have identificeret den/de bakterier der er i prøven. Herudover skal bakterierne have rigtige vækstvilkår, en Haemophilus Influenza kan f.eks. overhovedet ikke vokse på den plade i sætter tabletterne på ! I øvrigt kan man ikke automatisk tro at en tabletzone er hvad den giver sig ud for at være !

For at der kan udgives bedst mulig resistenssvar, er det nødvendigt at rekvisitionen er udfyldt  med oplysning om antibiotika , ellers udføres kun en standard resistens og det er ikke sikkert  at den indeholder lige netop det  du har til hensigt at give patienten.

Medicinbehandling!

Af dyrlæge Thomas O. Larsen.

http://netdyredoktor.dk

Log ind
Brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 61
Ingen brugere online
Antal brugere: 314
Ikke aktiverede brugere:1962
Nyeste bruger: Gitte Jochumsen
 98,281,891 Unikke besøg
16664 Besøg pr. dag
Senest Online
Berit54 Uger
Greygrethegunnergerda138 Uger
Lonnie138 Uger
Jady160 Uger
Michelle160 Uger
Marley169 Uger
mohashim252 Uger
Larsen263 Uger
klyf280 Uger
vibe284 Uger
Fødselsdage i år
fødselsdag i dag
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

21/02/2021 16:20
Hej Mogens! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:18
Hej MANNA! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:17
Hej Lonnie! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:16
Hej Lisbeth1975! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:15
Hej Lauraaa! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

Brugernes ord
Hej
Det er til dato den flotteste hjemmeside jeg har set og alt er klart og tydeligt beskrevet, den vil jeg bestemt besøge ofte.
Tak for den.
Lisbeth
Nyeste artikler
Den Sortmaskede undulat
Recessiv: Sortmasket
Egen Frøblanding
DM 2008 - Bag Kameraet
DM 2008 - om Ed.Dy
Vejrudsigten
Bruger
erica
erica

Fra: Sverige
Vores Undulat
Regler om Copyright
Chart-statistik
Reklamer
PHP-fusions-Tips


Kungelundens Dyreklinik


DUK-Undulatklubben


Didier Mervilde


Begivenheder
<< Marts 2024 >>
Ma Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Word - Undulatsider
Danmark England Tyskland Sverige Norge Holland Belgien Italien Slovakiet Switzerland USA Australien Japan Portugal Phillipinerne Syd Afrika W.B.O. Pakistan
Udlandske klubber

Kalenderlys
Copyright Undulatside © 2008-2021
www.undulatside.dk ejes og drives af Berit Dyrkjær.
Tekst og billeder, samt øvrigt indhold, må ikke gengives i form af offentlig fremvisning/udlån eller benyttes i
erhvervsmæssigt øjemed uden tilladelse hertil med ejernes skriftlige samtykke!
© Copyright: Berit Dyrkjær.


Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

98,281,891 Unikke besøg

Original DAJ Glass Theme by: Dustin Baccetti · Ported for PHP-Fusion v6 by: Fuzed Themes · Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth