Undulatsiden  
  19. Maj 2024  
 
Jacob's Ur
Navigation
Forside
Artikler
Nyhedskategorier
Downloads
FAQ
Brugernes ord
Kontakt siden
Event Kalendar
Søg
Gæstebog
Kontakt
Opret en Annonce
Annonce
Vores undulater
Biografen
Månedens Film
Undulatparadiset
Udstillinger
Pokalvindere
BILLEDARKIVER
DM 2008
DM 2008 - Bedømmelsen
DM 2008 - De 28 Bedste
DM 2008 - Bedste Junior
DM 2008 - Varietetsvindere
DM 2008 - Lidt af hvert
DM 2008 - Festen
Resultatsliste
Derby & Ungskue
Derby & Ungskue 2005
Derby & Ungskue 2006
Derby & Ungskue 2007
Derby & Ungskue 2008
Derby & Ungskue 2009
Derby & Ungskue 2010
Derby & Ungskue 2011

Østmesterskabet
Østmesterskabet 2005
Østmesterskabet 2006
Østmesterskabet 2007
Østmesterskabet 2008
Østmesterskabet 2009
Østmesterskabet 2010
Østmesterskabet 2011

DM. Landsskue
DM. Landsskue 2005
DM. Landsskue 2006
DM. Landsskue 2007
DM. Landsskue 2008
DM. Landsskue 2009
DM. Landsskue 2010
DM. Landsskue 2011

Kreds 1 Jule Show
Kreds 1 Juleshow 2005
Kreds 1 Juleshow 2006
Kreds 1 Juleshow 2007
Kreds 1 Juleshow 2008

Jyske Udstillinger
Nordjysk Open 2008
Vores Præmiefugle
Varietetshistorik
Varieteter
Arv & genetik
Varietetsbilleder
Opdræt
Foder og tilskud
Egen Frøblanding
Foder/Råd I
Foder/Råd II
Fodring m.v.
Fodring af stuefugle
Sygdomme
Security System 1.8.6 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
10616 forsøg, blokeret
Her er Jacob

- Jacob er bare ”BEDST”! Det siger Jacob selv! 


Må vi præsentere en hyldest til Jacob - en ekstrem tam og intelligent fugl, som er tilknyttet mit undulatparadis:


articles: Jacob large 2 - BD.JPG

Jacob er en herlig fugl med en sjælden personlighed, der vidner om dyb intelligens. Jacob er ikke en helt almindelig engelsk undulat. Han er den mest intelligente undulat, som jeg nogensinde har haft/kendt/arbejdet med!

Jacob er født den 21. november 2001, og hans stamme er grundpillen til mange af udstillingsundulaterne i vores voliere.

Sandt at sige, ja, så er Jacob en undulat ud over normalen. Jacob er begrebet af den perfekte selskabsundulat. Han er udstyret med en almægtig legelyst, med en uhyrlig nysgerrighed, samt med en dejlig appetit på livet, der kommer til fuldt udtryk i hans daglige aktivitetsniveau. Hans fortræffelige evner udspiller sig både i forhold til al hans laden og gøren i stunderne alene, men også i forhold til interaktion med alle sine artsfæller i undulatparadiset – foruden med min familie, mine venner og mig.

Opmærksomhed er en af nøglerne til Jacobs hjerte – dette fra mennesker, såvel som fra andre undulater. Han elsker at kurtisere, og han elsker ligeså at blive nusset, når han føler for dette.

Jacob er fantastisk underholdende. Talens brug er udvidet med et formidabelt ordforråd med over 150 sætninger, og der støder stadig nye ord og sætninger til. Jacob taler ivrigt dagligt, og man er ikke i tvivl om, hvad han siger, for jeg har gjort meget ud af, at lære ham at tale højt, klart og tydeligt!
Det er ikke til at tage fejl af, at han lytter med stor interesse, når jeg/vi taler med ham. Tillige er han meget hurtigopfattende, når det kommer til at optage og gengive ord og sætninger i forskellige situationer. Jacob er dygtig til at forbinde ord med situationer, samt til at udtrykke sit kropssprog igennem kommunikation. Han kan desuden fløjte 3 melodier, kalde med ”gadedrengefløjt”, pifte og fløjte efter de pæne piger, kurre med lydene m.m.

Jacob har gennemgået en intensiveret træning med mig i tidens løb, dette med henblik på at udvikle hans færdigheder, som den (for mig) perfekte tamme undulat! Ligeså er Jacob suveræn til at være mig en stor hjælp i forhold til mit arbejde med træning af andre undulater.

Det er en stor fornøjelse at arbejde med Jacob, hvor jeg dagligt får lov til at træne ham. Samtidig er det mig en stor glæde, at jeg kan følge ham i hans formidable udvikling. Ligeledes er det også spændende at observere, hvor meget han rent faktisk kan indstuderes til at lære. Jeg nærer ikke tvivl om, at hans færdigheder er forrygende mange, og at han stadig evner at tage imod lærdom.

Jacob leger lystigt hver dag. Han har 3 store legepladser, samt andre landingsbaser, som han elsker at tumle på. Således nyder han også at lege på køkkenbordet med forskellige legegenstande, deriblandt en pingvin med hjul på, kaldet ”Hjulben”. Legetøj er generelt set et stort hit, og Jacob forstår at bruge mange forskellige legegenstande til fuld udnyttelse under enhver form for aktivering til videreudvikling af hans færdigheder/klogskab. Favoritterne iblandt legetøjet er mange, og alt nyt skal da også undersøges med stor iver. Han elsker desuden spejle, samt alt, der sprøjter med - og indeholder vand. I øvrigt bader han meget og ihærdigt.

Jacob kommer, når vi kalder, og han sidder endvidere dagligt på skulderen, dette foruden på fingeren/hånden/armen/hovedet m.m.

articles: Jacob2004 - BD.JPG

Begge forældre er tidligere vindere på udstilling. Desuden har søsteren Lærke, en meget smuk "Lutino", vundet "Baby Show 2002". Der er i det hele taget tale om en meget kendt stamme her, som er opdrættet af Bent Andreasen.

Vi har ligeså videreført stammen i tilknytning med vores opdræt, og kan i forbindelse hermed prise os lykkelige med flere vinderfugle på ustilling i DUK - Dansk Undulat Klub, heriblandt en af vores Lacewingede udstillingsundulater, der senest har vundet DM 2007 i varieteten Lacewing m.m.

Ydermere studerer jeg/vi fuglenes genetik og arvelighed i forhold til fuglenes psyke og adfærd i Jacobs stamme, dette med henblik på at se, om der er en indgangsvinkel til den dybe intelligensform rent arvemæssigt.
 
Jacob er en stor og umiddelbar perfekt engelsk undulat med sin enormt kraftige, muskuløse og flotte kropsbygning, det brede bryst, de flotte normalaftegninger, den smukke fjerdragt, den høje pande osv., som i det betragtelige øjemed ikke kunne undgå en sammenligning med forbilledet for år tilbage. I dag er engelske undulater dog opavlet endnu større, og der er endvidere kommet et nyt idealbillede til. Dog vil Jacob altid være en smuk undulat.

Jacob er den (sammen med Saki), der leder flokken i undulatparadiset. Han er særdeles vellidt af de andre undulater, og formår samtidig at sætte sig i respekt på en god måde.

Foruden sin ekstreme intelligensform, der munder ud i en dybere tamhed, nysgerrighed og frækhed, er Jacob er en fantastisk flyver med en utrolig orienteringsevne. Hans hurtighed er uovertruffen, og han kan vende i luften, mens han samtidig til enhver tid kan sætte de andre undulater af – dette allerede halvvejs på hans færd! Kun de færreste kan nå, at følge med ham.
 

Jacob deler bur med Saki – hans ærtehalmskammerat. Ligeså har han haft flere kærester – heriblandt Frida og Bine, men især Pjevs har i flere år været hans store kærlighed. Senest er Sally (den nyeste prinsesse i undulatparadiset) dog også ved at være temmelig ombejlet af Jacob.

Jacob er min ældste øjensten i mit privatiserede fuglehold - og min kæreste skat!
Der er i det hele taget tale om en fantastisk fugl, en undulaternes konge!

Jeg er utrolig stærkt knyttet til Jacob. Han er overvældende tillidsfuld i sit venskab. Han er mit et og alt!


© Berit Dyrkjær
Kommentarer
#1 | Smokeman d. maj 06 2008 15:53:04
[1]robert[5].png
Efter at have læst denne artikel, igen og igen, (igennem flere dage nu), uden rigtig at kunne sætte ord på min mening, vil jeg nu alligevel forsøge mig:

Min forstand på undulater, ja fugle i det hele taget generelt, er stort set lig nul. Jeg har da haft 2 undulater som knægt, (min søster havde også nogle stykker igennem tiderne), så jeg ved da trods alt lidt om hvordan de (kan) opføre sig.

Nå, men jeg ville bare sige, at jeg synes at Jacob da er helt utrolig !! Uden at have set ham endda! Alene det, at kunne over 150 sætninger - det må da sige alt..? Ja, for ikke at tale om "at fløjte efter damerne", hehe.. B)

Alt i alt, en historie der rører mig meget!

Jeg håber der vil komme flere Jacob'er til.

- i øvrigt en meget velformuleret, flot, kærlig og god artikel her!
#2 | Emma d. september 13 2009 08:58:36
No Avatar
det var da helt utroligt!!!
150 sætninger!
gadefløjt!
3 melodier!
fløjte!
pifte efter dammerne!Grøn undulat
#3 | Karina V d. marts 24 2010 08:41:55
goprof[134].jpg
Sikke en dejlig basse! Jeg læste ligeså artiklen om hvordan det hele startede for du og dine forældre. Ja det er overvældende med en undulat med Jacobs intelligens og formidable sociale kompetancer! Min egen lille bølle er jeg nu også mægtig stolt af, han kan sige "jeg elsker dig" "Skal bølle ha' guffer" "ud ud ud jeg vil ud" "mor er sød" "skal du i bad Bølle" og endvidere når tempoet ikke er som han gerne vil have det kalder han " Signe Signe Signe " indtil hun kommer og så spørger hun ( hun er 3 år ) "Bølle ud?" og han efteraber hende "Bølle ud" og så skal man være på pletten hvis han ikke skal ud, for ellers samarbejder de to kompaner, bølle viser Signe hvor han gerne vil ud og og hun løfter op i lågen ( de små plastiklåger som normalt er beregnet til vand og foderskåle, for hun kan endnu ikke åbne den oprindelige udvej - og det ved Bølle vist godt ) og vips er han ude og hun går stolt rundt med ham på albuen eller på skulderen :) De to er bare så gode venner!
#4 | Pam d. november 03 2010 19:14:33
Bimse[176].jpg
Det kunne være skrevet af mig selv, om min kære elskede nu afdøde Bimse, han kunne dog ikke 150 sætninger, men mange,
Når jeg læser dette om Jacob bliver jeg helt salig og tænker tilbage på den dejlige korte tid vi havde med Bimse (4 år)
Dejligt skrevet
Knuuz fra Pia Danse undulat
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Fantastisk! Fantastisk! 100% [8 Stemmer]
Rigtigt godt Rigtigt godt 0% [Ingen stemmer]
Godt Godt 0% [Ingen stemmer]
Hverken godt eller dårligt Hverken godt eller dårligt 0% [Ingen stemmer]
Dårligt Dårligt 0% [Ingen stemmer]
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 27
Ingen brugere online
Antal brugere: 314
Ikke aktiverede brugere:1970
Nyeste bruger: Gitte Jochumsen
 102,369,939 Unikke besøg
17180 Besøg pr. dag
Senest Online
Berit62 Uger
Greygrethegunnergerda147 Uger
Lonnie147 Uger
Jady169 Uger
Michelle169 Uger
Marley178 Uger
mohashim261 Uger
Larsen271 Uger
klyf289 Uger
vibe293 Uger
Fødselsdage i år
fødselsdag i dag
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

21/02/2021 16:20
Hej Mogens! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:18
Hej MANNA! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:17
Hej Lonnie! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:16
Hej Lisbeth1975! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:15
Hej Lauraaa! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

Brugernes ord
Hej
Det er til dato den flotteste hjemmeside jeg har set og alt er klart og tydeligt beskrevet, den vil jeg bestemt besøge ofte.
Tak for den.
Lisbeth
Nyeste artikler
Den Sortmaskede undulat
Recessiv: Sortmasket
Egen Frøblanding
DM 2008 - Bag Kameraet
DM 2008 - om Ed.Dy
Vejrudsigten
Bruger
hwa
hwa

Fra: DK 3320 meløse
Vores Undulat
Regler om Copyright
Chart-statistik
Reklamer
PHP-fusions-Tips


Kungelundens Dyreklinik


DUK-Undulatklubben


Didier Mervilde


Begivenheder
<< Maj 2024 >>
Ma Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Word - Undulatsider
Danmark England Tyskland Sverige Norge Holland Belgien Italien Slovakiet Switzerland USA Australien Japan Portugal Phillipinerne Syd Afrika W.B.O. Pakistan
Udlandske klubber

Kalenderlys
Copyright Undulatside © 2008-2021
www.undulatside.dk ejes og drives af Berit Dyrkjær.
Tekst og billeder, samt øvrigt indhold, må ikke gengives i form af offentlig fremvisning/udlån eller benyttes i
erhvervsmæssigt øjemed uden tilladelse hertil med ejernes skriftlige samtykke!
© Copyright: Berit Dyrkjær.


Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

102,369,939 Unikke besøg

Original DAJ Glass Theme by: Dustin Baccetti · Ported for PHP-Fusion v6 by: Fuzed Themes · Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth